Damir Džumhur u finalu kvalifikacija za Masters u Miamiju

Slavio protiv domaćeg predstavnika

Damir Džumhur u finalu kvalifikacija za Masters u Miamiju

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur izborio je finale kvalifikacija u Miamiju.

Džumhur je u polufinalu kvalifikacija bio bolji od domaćeg predstavnika Ulisesa Blancha sa 7:6, 6:4.

251. igrač svijeta namučio je našeg tenisera, naročito u prvom setu, ali je na kraju ipak kvalitet bio debelo na strani Džumhura, koji je sada na korak od plasmana u glavni žrijeb Mastersa u Miamiju.

U finalu ga čeka 167. igrač svijeta, Kinez Alejandro Tabilo, koji je danas sa 6:3, 6:3 savladao Amerikanca Thai Son Kwiatkowskog.

Masters u Miamiju igra se od 24. marta do 4. aprila ove godine.

Top Komentari

almir9
Chile nije isto sto i China :) Je li iko procitao ime ovog “Kineza”? U finalu ga čeka 167. igrač svijeta, Kinez Alejandro Tabilo, koji je danas sa 6:3, 6:3 savladao Amerikanca Thai Son Kwiatkowskog.
11 0
gogs
Hoce li dobiti neki trofej ako prodje kvalifikacije?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi