Damir Džumhur nakon četiri i po godine ispada iz Top 100
(Foto: EPA)

Novi neuspjeh ga koštao

Damir Džumhur nakon četiri i po godine ispada iz Top 100

Midhat Šljivak

Damir Džumhur od ponedjeljka neće biti među 100 najboljih tenisera svijeta.

Najbolji bh. teniser iza sebe ima zaista slabu sezonu. Igrao je loše, mnogobrojne povrede su mu dodatno otežale, a poraz na ATP turniru u meksičkom Los Cabosu od Mikhaela Kukushkina značit će i ispadanje iz 100 najboljih na svijetu.

Tako je nastavljen strmoglav pad Džumhura na ATP listi. Prije 13 mjeseci je igrao tenis karijere, a 2. jula 2018. godine došao je do fantastične 23. pozicije na svijetu.

Ipak, kao da je nakon toga na terene izlazio neki drugi Damir. Nije bio ni sjena igrača koji je došao u elitu i pad je bio neminovan.

Od ponedjeljka će Džumhur biti 108. teniser svijeta (moguća su određena pomicanja), a to mu je najniži ranking od 16. februara 2015. godine kada je bio 105. na svijetu.

Damir je nedavno promijenio i trenera. Počeo je saradnju sa poznatim srbijanskim stručnjakom Petrom Popovićem i nadamo se da će mu se karijera vratiti na pravi put.

Top Komentari

svasta
Njemu sve pada ali kurac mu se dize na ove Srpske manekenke
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi