Damiru se otvara put, prvi nositelj šokantno ispao u Dubaiju

Dimitrov ispao

Damiru se otvara put, prvi nositelj šokantno ispao u Dubaiju

Edmir Škorić

Damir Džumhur je četvrti nositelj na turniru u Dubaiju, a prvi nositelj se već na startu oprostio.

Grigor Dimitrov je kao prvi nositelj igrao protiv kvalifikanta Maleka Jazirija (117. igrač svijeta), no bugarski teniser je izgubio. Dobio je prvi set sa 6:4, druga dva je izgubio sa 7:5 i 6:4.

Tunižanin Jaziri je proslavio veliku pobjedu, a u drugom kolu ide na Robina Haasea i to je gornji dio žrijeba u kojem su još treći nositelj Bautista, potom Francuz Paire, talentovani Hrvat Ćorić, iskusni Kohlschreiber...

U donjem dijelu žrijeba nalazi se i naš Damir Džumhur, koji u osmini finala igra protiv Rusa Evgenija Donskoyja, a ukoliko se plasira u četvrtfinale igrat će protiv boljeg iz duela Filip Krajinović - Marcos Baghdatis.

U Damirovom dijelu žrijeba je i drugi nositelj Lucas Pouille, koji igra protiv Kačanova, a taj meč se kosi sa onim Sugite i Sruffa.

Po nekom našem idealnom scenariju Damir bi se s Pouilleom sastao u polufinalu, a na drugoj strani bi Bautista mogao da dogura do finala. Mada, jasno, moguće je dosta iznenađenja, no ispadanjem Dimitrova otvara se mnogima put do titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi