Danas počinje Davis kup, Brkić prvi brani boje BiH

BiH protiv Moldavije

Danas počinje Davis kup, Brkić prvi brani boje BiH

A. Haznadarević

Susretom između Tomislava Brkića i Radua Albota danas će u Mostaru početi meč 2. kola Druge skupine Euro-afričke zone teniskog Davis Cupa između Bosne i Hercegovine i Moldavije. 

Nakon meča Brkića i Albota na teren će izaći Damir Džumhur i Maxim Dubarenco.

 

Dubl meč je na rasporedu u subotu, 6. aprila u 13 sati, a BiH će predstavljati kombinacija Brkić/Džumhur, koji će igrati protiv Albota i Ciumaca. 

 

Četvrti i peti meč bit će odigrani u nedjelju. 

 

Reprezentacija BiH bori se za plasman u treći krug kako bi stekla priliku da konačno izbori nastup u Prvoj grupi. Očekuje se težak meč, u kojem će bh. teniseri pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena i treći put u šestom okršaju s Moldavijom doći do pobjede.

 

Pobjednik u ovom duelu u razigravanju za ulazak u Prvu skupinu igrat će protiv boljeg iz ogleda Litvanije i Portugala. 

 

Meč se igra na zemljanim terenima Tenis kluba Mostar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.