Danas startao teniski turnir u Vogošći

Danas startao teniski turnir u Vogošći

Adnan Beganović

Kvalifikacionim mečevima danas je na terenima Teniske akademije Head u Donjem Hotonju - Vogošća, počeo 13.  teniski juniorski  turnir "Open RTC Barcelona 1899. - Sarajevo 2009.", u kategoriji mladih tenisera i teniserki do 16 godina.

Tradicionalni turnir nalazi se u kalendaru Evropske teniske asocijacije - ETA, a organizira se kao plod dugogodišnje suradnje i prijateljskih veza jednog od najstarijih evropskih teniskih kolektiva - španskog kraljevskog kluba Barcelona, osnovanog 1899. i Teniskog kluba Tenis Pro iz Sarajeva, koji je organizator turnira.

Turnir ima visoki rejting i po kvalitetu spada među najjače u ovom dijelu Evrope, zbog čega ga je ETA  peti  put  uvrstila u drugu jakosnu kategoriju.

Na turniru učestvuje više od 80 tenisera i teniserki iz 13 zemalja - Slovačke, Srbije, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Portugala, Njemačke, Švedske, Austrije, Australije, Rusije i BiH.

Kod juniora za prvog nosioca je postavljen Portugalac Joao Bara, a kod juniorki Hrvatica Neda Koprčina.

Svečano otvaranje turnira obavit će se u utorak u 19.00 sati, a glavni turnir bit će igran od 19. do 23.  augusta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.