Danil Medvedev 'počistio' Rubleva i ekspresno se plasirao u polufinale Australian Opena
Foto: EPA

Fantastična igra četvrtog igrača ATP ljestvice

Danil Medvedev 'počistio' Rubleva i ekspresno se plasirao u polufinale Australian Opena

Danil Medvedev plasirao se u polufinale Australian Opena pobijedivši noćas zemljaka Andrey Rubleva s glatkih 3:0 u setovima (7:5, 6:3, 6:2)

Iako je u ruskom derbiju Medvedev glasio za favorita mislilo se da Rublev ima kapacitet za napraviti probleme sunarodnjaku, no na kraju od toga nije bilo baš ništa. 

Sve što je Rublev od kvalitetnog tenisa odigrao bile su neki dijelovi prvog seta ali je nakon nešto duže igre pripao sjajnom Medvedevu. Iduća dva seta bila su čista rutina u kojima je Danil počistio s terena indisponiranog protivnika i poslao snažnu poruku svom idućem protivniku u polufinalu kojeg ćemo dobiti nešto kasnije danas u posljednjem muškom četvrtfinalu gdje će igrati Grk Tsitsipas i neuništivi Rafael Nadal, a nakon ovakve igre prikazane protiv Rubleva Medvedev će biti lagani favorit protiv bilo koga od ove dvojice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi