Darcis predao, Roddick proslavio 600.pobjedu

Polufinale Eastbournea

Darcis predao, Roddick proslavio 600.pobjedu

M. Maksimović

Andy Roddick je izborio plasman u finale ATP turira u Eastbourneu.Do svog prvog finala nakon Memphisa prošle godine, Andy je stigao nakon što je Belgijanac Steve Darcis predao meč kod rezultata 6-3,3-1.

Roddick imaa velikih problema sa formom, rezultatima, igrao je tek četvrtfinale San Josea, Delray Beach odnosno treće kolo Miamija.Ipak u Eastbourneu je uspio probiti do finala, savladao je Chardyja, Fogninija, a pobjeda u meču sa Darcisom je bila njegova 600. u karijeri.Samo je Roger Federer među aktivnim igračima uspio doći do te fantastične brojke. Osim njih dvojice, uspjelo je to još 17-orici tenisera.

Prvi naslov nakon Memphisa, Roddick će loviti u meču sa Talijanom Andresom Sepijem koji je poprilično lako sa 7-5,6-1 ispratio Ryana Harrisona.Na taj način je dobrim dijelom ponovio prošlosezonski rezultat kada je na istom ovom turniru otišao do kraja. Seppi je prošle godine slavio u finalu nakon što je Janko Tipsarević predao meč kod vodstva Talijana 5-3 u trećem setu.

Polufinala;
Andy Roddick (SAD,6) – Steve Darcis, 6-3, 3-1, predaja Darcisa
Andreas Seppi (Ita,3) – Ryan Harrison (SAD) 7-5, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.