Davidenko eliminisan
Davidenko poražen u četvrtfinalu Stuttgarta

ATP u Stuttgartu

Davidenko eliminisan

Kiša je donijela mnogo nevolja organizatoru ATP turnira u Stuttgartu koji ulazi u završnicu.
Zbog toga su u petak naveče odigrana samo dva četvrtfinalna meča.

Četvrti nosilac, Victor Hanescu, preduhitrio je loše vrijeme i za sat i 23 minute slavio je nad Alexandrom Sidorenkom. Francuz je bio najveće iznenađenje jer je u glavni turnir kao lucky loser, a otišao je čak do četvrtfinala.

U drugom meču Nikolaj Davidenko je upisao poraz u tri seta protiv Fabija Fogninija. Iako je kiša kumovala porazu Rusa, Fognini je bio bolji protivnik i zasluženo je prošao u polufinale.

Četvrtfinale:
Victor Hanescu (Rum, 4) - Alexandre Sidorenko (Fra, LL/6) 7:6(2), 6:4, Fabio Fognini (Ita) - Nikolaj Davidenko (Rus, 2) 6:1, 3:6, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.