Davidenko propušta Australian Open

Povreda u nezgodno vrijeme

Davidenko propušta Australian Open

Adnan Beganović

Nikolaj Davidenko, najbolji ruski teniser i trenutno peti teniser svijeta zbog povrede pete odustao je od turnira u Chennaiju ali i od Australian Opena.

Nikolaj Davidenko je u Chennaiju trebao igrati u dugom kolu protiv Lucasa Dlouhyja, ali umjesto izlaska na teren obavjestio je novinare o odustajanju zbog povrede pete.

U svom obraćanju novinarima, Davidenko, je rekao da ga već duže vrijeme boli peta i da su problemi ogromni jer mora otkazati i prvi Grand Slam, Australian Open.

Davidenko je također kazao da će otputovati u Rusiju na dodatne pretrage i da nema namjeru vraćati se na teren dok ne bude spreman u potpunosti za mečeve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.