Davidenko slavio u Hamburgu

ATP, Hamburg

Davidenko slavio u Hamburgu

Adnan Beganović

Ruski teniser Nikolaj Davidenko u finalu ATP turnira u Hamburgu koji se igrao na zemlji, a čiji je nagradni fond iznosio 1.115 miliona eura, pobijedio je francuskog tenisera Pau – Henri Mathieua.

Trenutno dvanaesti igrač svijeta u finalu je pobijedio Mathieua za sat i pol, a rezultat po setovima je glasio 6:4, 6:2. Ovo je prva titula za Davidenka u 2009. godini, a ukupno petnaesta u karijeri.

Ruski teniser u potpunost je dominirao u današnjem finalnom meču, imao je čak 13 break prilika, a iskoristio ih je pet, dvije u prvom i tri u drugom setu.

ATP Hamburg, finale:

Davidenko – Mathieu 2:0 (6:4, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.