Davis Cup: Bjelorusija povela protiv BiH

Nakon drugog dana

Davis Cup: Bjelorusija povela protiv BiH

E. Škorić

U meču drugog kola II grupe Evro-afričke zone Davis Cupa u Minsku između Bjelorusije i Bosne i Hercegovine rezultat nakon drugog dana je 2:1.

Bjeloruski teniseri pobijedili su danas u meču parova s 6:2 7:6(2) 7:6(6). Za BiH nastupili su Amer Delić/Tomislav Brkić, dok su Bjeloruse predstavljali Max Mirny/Alexander Bury.

Poen za BiH donio je jučer Amer Delić pobjedom nad Dimtrijem Žirmontom s 6:4, 6:4, 4:6, 7:5, dok je Bjelorusija izjednačila preko Uladzimira Ignatika koji je savladao Damira Džumhura s 6:3, 7:6 (7/4), 6:3.

Posljenja dva singl meča igraju se sutra, a parovi su: Delić - Ignatik, Džumhur - Žirmont.

Pobjednik duela Bjelorusija - BiH plasirat će se u polufinale, gdje će se sastati s boljom ekipom iz meča Estonija - Poljska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.