Džumhur i Bašić završili posao u Bugarskoj
FOTO: EPA

Trijumf naše reprezentacije

Džumhur i Bašić završili posao u Bugarskoj

Haris Zilić

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine zaokružila je sjajan vikend u Burgasu gdje smo igrali duel Prve svjetske skupine protiv domaćina selekcije Bugarske.

Nakon jučerašnja dva singla u kojima su trijumfe upisali Nerman Fatić i Damir Džumhur, naša reprezentacija je na startu današnjeg dana otklonila sve dileme.

U igri parova Džumhur i Bašić bili su bolji od bugarske kombinacije Donski/Lazarov sa 2:0 u setovima i tako je naš tim poveo sa 3:0 i plasirao se dalje.

Ovo znači da naredna dva snigl meča neće imati neku rezultatsku važnost.

U današnjim dublovima prvi set ponudio je pravu dramu i veliku borbu, a slavio je naš dubl nakon tie break sa 12:10 i konačnih 7:6.

U trećem setu brejk našeg dubla na startu, nakon toga sigurna igra do konačnih 6:3 i ukupnih 2:0.

Oglasi

Možda je i sreća za naš tim bila ta što Bugarska u ovom Davis Cup vikendu nije mogla računati na Grigora Dimitrova njihovog najboljeg tenisera, ali to svakako ne umanjuje trijumf našeg tima.

Sveu svemu naši momci su odigrali vrhunski i na neki način opravdali ulogu blagih favorita na papiru.

Sada lakše dišemo i čekamo protivnika u narednom kolu Davis Cup, a ovim trijumfom izborili smo i opstanak u Prvoj svjetskoj skupini.

Davis cup, dublo, 3. meč:

Donski/Lazarov - Džumhur/Bašić 0:2 (6:7, 3:6)

Davis Cup, ukupan rezultat:

Bugarska - Bosna i Hercegovina 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi