Davis Cup reprezentacija protiv Estonije

Sutra u tuzlanskom Mejdanu

Davis Cup reprezentacija protiv Estonije

Edmir Škorić

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od sutra do 10. jula u tuzlanskoj dvorani Mejdan igrat će meč 2. kola druge grupe Evroafričke zone protiv selekcije Estonije.

Pripreme reprezentacije BiH, koju vodi selektor Daver Vranić, odradili su bh. teniseri Amer Delić, Aldin Šetkić, Tomislav Brkić i Ismar Gorčić, dok se ekipi jučer pridružio i Damir Džumhur.

U slučaju pobjede protiv Estonaca, reprezentacija BiH bi u trećem kolu igrala meč koji odlučuje o plasmanu u prvu Grupu Evroafričke zone, protiv pobjednika meča Danska - Latvija.

Sutra od 14.00 sati u prvom meču snage će odmjeriti Aldin Šetkić i Jurgen Zopp, nakon kojih na teren izlaze Amer Delić i Jaak Poldma.

U subotu u 15.00 sati bit će odigran dubl Amer Delić/Ismar Gorčić - Jurgen Zopp/Mait Kunnap, dok su u nedjelju od 14.00 sati na rasporedu mečevi između Aldina Šetkića i Jaaka Poldme, te Amera Delića i Jurgena Zoppa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.