Poznati sastavi Bosne i Hercegovine i Njemačke
FOTO: TSBiH

Davis Cup

Poznati sastavi Bosne i Hercegovine i Njemačke

Haris Zilić

U vikendu ispred u Mostaru je na rasporedu Davis Cup meč između Bosne i Hercegovine i Njemačke. Susreti se igraju u subotu i nedjelju, 16. i 17. septembra.

U pitanju je susret Prve svjetske grupe između ove dvije selekcije i očekuje nas sigurno dobar tenis.

Njemačka je došla bez najboljeg tenisera Alexandera Zvereva, ali opet u veoma jakom sastavu.

Također i naš tim je u najjačem sastavu, a ekipe su danas i zvanično predstavljenje.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupati Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Andrej Nedić i Tomislav Brkić.

Za selekciju Njemačke igraju Daniel Altmaier, Yannick Hanfmann, Maximilian Marterer, Kevin Krawietz i Tim Putz.

Izvlačenje parova biće obavljeno u petak u Gradskoj vijećnici u Mostaru sa početkom od 12:30h, dok će prije toga od 12:00h biti održan Meet and Greet, odnosno druženje igrača sa sponzorima, zvaničnicima i medijima.

Nakon toga planirano je da igrači obiđu Stari grad kao i Stari most gdje bi za njih trebao biti upriličen skok sa Starog mosta.

Mečevi u subotu počinju od 12:00 sati, a u nedjelju u 10:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi