Davydenko siguran na startu
Nikolay Davydenko

Počeo ATP turnir u Rotterdamu

Davydenko siguran na startu

M. Maksimović

U Rotterdamu se igra jedan od tri ATP turnira koja su na rasporedu ove sedmice.Turnir u Rotterdamu je definitivno najjači u poređenju sa San Joseom gdje je nagradni fond 600, 000 dolara ili turnirom u Brazilu koji ima nagradni fond 562,500 dolara.

U Rotterdamu se igra za 1,445,050 eura, prvi nositelj je Rafael Nadal, a drugi Andy Murray. Nadal za protivnika u prvom kolu ima Talijana Simonea Bollelija, dok Murray igra protiv Ivana Ljubičića. Među prvima su plasman u drugo kolo osigurali Tursunov,Benneteau,Youzhny,Davydenko i Seppi Andreas Seppi je u posljednjem meču dana nakon velike borbe eliminisao domaću nadu Thiema de Bakkera 6-7(5) 6-2 7-6(1). Treći nositelj, Nikolay Davydenko je prpeustio pet gemova zemljaku Igoru Andreevu.

Rezultati 1. kola:
Dmitrij Tursunov (Rus) - Arnaud Clement (Fra) 6-0, 6-3
Julien Benneteau (Fra) - Feliciano Lopez (Špa) 6-4, 5-7, 6-2
Mikhail Youzhny (Rus) - Laurent Recouderc (Fra) 6-4, 6-4
Nikolay Davydenko (Rus,3) - Igor Andreev (Rus) 6-3, 6-2
Andreas Seppi (Ita) - Thiemo de Bakker (Hol) 6-7(5),6-2,7-6(1)
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.