Davydenko u polufinalu
Davydenko prošao u tri seta

Na turniru u Hamburgu

Davydenko u polufinalu

M. Maksimović

U polufinalu 1,115,000 eura vrijednog ATP turnira u Hamburgu igrat će Paul-Henri Mathiu - Pablo Cuevas odnosno Nikolay Davydenko - David Ferrer.

Najzanimljivi meč četvrtfinala su odigrali Nikolay Davydenko i Rumunj Victor Hanescu. Rus se morao namučiti da bi ostvario petu pobjedu u petom međusobnom duelu, ovaj put je to išlo u tri seta 6-3,4-6,6-3. Protivnik drugog nositelja u polufinalu je Španac David Ferrer koji je lako u dva seta eliminisao Nijemca Simona Greula koji definitivno sa pozivnicom nije mogao više napraviti od četvrtfinala. Ferrer je ispustio pet gemova.

U drugom polufinalu imamo Francuza Mathieua kojem je Srbin Viktor Troicki predao meč nakon tri odigrana gema. Pablo Cuevas je u polufinale stigao iz kvalifikacija. Teniser koji je lani u paru sa Luisom Hornom uzeo Roland Garros, u Hamburgu je trenutačno na 6-0. Šestu pobjedu je ostvario protiv Nicolasa Almagra kojeg je u četvrtfinalu Urugvajac jednostavno razbio.

Rezultati četvrtfinala:
Nikolay Davydenko (Rus,2) - Victor Hanescu (Rum,11) 6-3,4-6,6-3
David Ferrer (Špa,6) - Simon Greul (Nje) 6-2,6-3
P-H Mathieu (Fra,13) - Viktor Troicki (Srb,10) 3-0 predao Troicki
Pablo Cuevas (Uru) - Nicolas Almagro (Špa,14) 6-2,6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije