DC: Otvaraju Rusevski i Gorčić
Predrag Rusevski i Ismar Gorčić

Obavljen ždrijeb u Velesu

DC: Otvaraju Rusevski i Gorčić

M. Maksimović

Sve je spremno za prvi nastup Davis Cup reprezentacije BiH. Po prvi put u istoriji, naša reprezentacija nastupa u II grupi Euroafričke zone Davis Cupa, prvi put igra jedan pravi Davis Cup meč na tri dobivena meča. Iako ne izgledaju kao protivnici pretjerano atraktvno, Makedonci će učiniti sve kako bi ostvarili pobjedu.

Igra se u relativno maloj dvorani „Gemidzii“ u Velesu, čiji je kapacitet 2.760 gledalaca i prema najavama prvog dana, dvorana je rasprodata.  Očekivano, igra se na zemlji, na podlozi Sportfloor clay, koja se sastoji od specijalne PVC podloge i sloja zemlje debljine 1 cm. Naši teniseri u ovoj godini do sada sve svoje turnire igrali na brzim podlogama, ali su imali pet dana da se prebace na zemlju, da se pripreme za iskušenja.

Danas je obavljen ždrijeb, pa će tako svoj prvi meč igrati naš drugi teniser Ismar Gorčić trenutačno 558.igrač na ATP listi i svakako najveća '' faca'' domaće selekcije Predrag Rusevski, danas 615. igrač na ATP listi, nekada je bio među 300 najboljih (242.).Igra se na tri dobivena seta, a naš Gorčić svakako ima šanse, jer je prošle godine na zemlji upravo ostvarivao najbolje rezultate.Početak meča je u 16 sati.

Po završetku tog meča na teren će izaći Dimitar Grabuloski i Aldin Šetkić. Šetkić je naš najbolje rangirani teniser, 358.na ATP listi, dok je Grabulovski tek 977 i po rakingu bi smo ovdje morali osvojiti jedan bod.
Ipak Davis Cup je takmičenje u kojem raking ne mora biti presudan. Makedonija je u ovom trenutku protivnik po mjeri, ali svakako treba uzeti u obzir domaći teren, navijače, međutim to je Davis Cup. Naši teniseri imaju priliku da pobjedom u Velesu naprave puno, da osiguraju ostanak u II grupi, ali i da stvore uslove za pomak naprijed, jer u četvrtfinalu protivnik može biti Mađarska ili Estonija.

Prvi dan:
Predrag Rusevski – Ismar Gorčić
Dimitar Grabuloski – Aldin Šetkić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.