DC: Otvaraju Zopp i Gorčić
Jurgen Zopp i Ismar Gorčić

Prvog dana dvoboja u Tallinu

DC: Otvaraju Zopp i Gorčić

M. Maksimović

Danas je u Tallinu obavljen žrijeb za susret 2. kola II grupe Evro-afričke zone Davis Cupa Estonija – Bosna i Hercegovina. Tako će voljom ždrijeba prvi na teren izaći Jurgen Zopp i  Ismar Gorčić. Zopp je trenutačno po rakingu 354.na ATP listi i najbolje je rangiran teniser u ovom meču, ove godine je osvojio , tri futuresa, dva turnira u Turskoj, jedan u Češkoj.

Dva puta se susretao sa teniserima iz BiH ove godine. Na turniru u Sarajevu je poražen od Franje Raspudića u tri seta, dok je Aldina Šetkića pobjedio u polufinalu turnira u Turskoj. Ismar Gorčić je najbolji rezultat ostvario na challengeru u Sarajevu kada je poražen u tri seta od Ivana Dodiga.


'' Pred nama je težak meč. Sve estonske igrače dobro poznajemo i rezultat će najviše zavisiti od trenutne forme. Mi imamo odličnu atmosferu u timu i to nam daje nadu u povoljan rezultat'' mišljenja je Gorčić.


Po završetku prvog singla na teren će Vladimir Ivanov i Aldin Šetkić. U ovom susretu je gledajući raking naš teniser u prednosti, jer je Ivanov tek 1375. na ATP listi, dok je Šetkić naš prvi reket 405. teniser svijeta.Aldin je ove godine igrao finale futuresa u Sarajevu, te polufinale i finale turnira u Turskoj. Prije dolaska u Tallin, Aldin je slavio na turniru u Beogradu.


''Iza mene je jako težak period u kome sam bio povrijedjen, ali sada se konačno osjećam  veoma dobro i potpuno sam spreman za meč koji nas očekuje protiv reprezentacije Estonije'' kaže Šetkić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti