Dea Herdželaš osvojila turniru u Tunisu

Druga singl titula naše teniserke

Dea Herdželaš osvojila turniru u Tunisu

Mlada bosanskohercegovačka teniserka, Dea Herdželaš je danas osvojila svoj drugi naslov u karijeri.Nakon trijumfa u Beogradu (septembar), Dea je otišla do kraja na ITF turniru u Sousseu.

U finalu je Dea u tri seta savladala Martinu Caregaro iz Italije, trenutačno 445. teniserku svijeta.
Prvi set je otišao u tie break, Caregaro je bila bolja 7-4, nakon čega je Dea preuzela potpunu kontrolu meča. Caregaro nije imala šanse, u naredna dva seta osvojila je tri gema, pa je sve završilo u tri 6-7(4),6-2,6-1.

Pored naslova u singlu, Dea je probala doći do dvostruke titule. Naš par Dea Herdželaš - Jelena Simić je
igrao finale protiv rusko - ukrajinske kombinacije Natela Dzalamidze - Oleksandra Korashvili, ali je poražen u dva seta 3-6, 1-6.

Današnje finale u singlu bilo je četvrto za Deau koja je sada na omjeru 2-2. Izgubila je Niš i Vrnjačku Banju, dok je slavila u Beogradu. U igri parova ima dva naslova i četiri finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.