Decoud iznenadio, Robredo siguran
Tommy Robredo siguran u Argentini

ATP turnir u Vina del Maru

Decoud iznenadio, Robredo siguran

Najveće izneneđenje ATP turnira u Vina del Maru je domaći teniser Sebastian Decoud koji je na turnir stigao kao “lucky loser”, a uspio se probiti do četvrtfinala. U drugom kolu iznenadio je favorizovanog Agustina Callerija kojeg je nadigrao sa 7:5 i 7:6.

Juan Ignacio Chela najavljuje povratak u vrh. U argentinskom obračunu bio je bolji Martina Vassalla Arguella u dva seta čime je pokazao da je kriza iza njega.

Slavio je i drugi nosilac, Španac Tommy Robredo. Protivnik mu je bio Argentinac Brian Dabul koji je pružio solidan otpor, posebno u drugom setu. Ipak, Španac je uspio u tie-breaku slaviti za konačnih 2:0.
Vraća se i Jose Acasuso koji je Brazilca Thomaza Belluccija nadigrao u dva seta.

ATP Vina del Mar, 2. kolo
Sebastian Decoud (Arg, LL) - Agustin Calleri (Arg, 7) 7:6(3), 7:5, Jose Acasuso (Arg, 4) - Thomaz Bellucci (Bra) 7:6(3), 6:3, Juan Ignacio Chela (Arg, WC) - Martin Vassallo Arguello (Arg) 6:4, 7:6(4), Tommy Robredo (Špa, 2) - Brian Dabul (Arg) 6:3, 7:6(5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.