Del Porto «skinuo» Nadala
Juan Martin Del Potro u odličnoj formi

ATP Masters u Miamiju

Del Porto «skinuo» Nadala

U pravoj fudnalskoj atmosferi sa mnoštvom zastava, urlika, dobacivanja Juan Martin Del Potro nadigrao je Raafela Nadala, prvog tenisera svijeta u četvrtfinalu ATP Mastersa 1.000 turnira u Miamiju.

Argentinac je slavio u tri seta, u suseretu u kojem je propustio set i break prednosti, da bi kasnije nadoknadio čak dva breaka minusa i od 0:3 stigao do 7:6.

Možda je Španac na 3:0 u trećem setu pomislio da je sve gotovo, ali se Argentinac nije predavao. I dok su «gaučosi» na stubu srama zbog debakla od Bolivije (1:6) Del Potro je sada postao njihov heroj, utjeha za blamažu u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Prvi argentinski reket će se polufinalu sresti sa Andyjem Murrayem koji se prošetao četvrtfinalem. Fernendo Verdasco nije imao nikakvih šansi pa je na kraju bilo 6:1 i 6:2. Tako se Murray revanširao Špancu za ovogodišnji poraz u osmini finala Australian Opena.

Rezultati
Del Potro (Argentina, 6) - Nadal (Španija, 1) 6:4, 3:6, 7:6(3), Murray (Velika Britanija, 4) - Verdasco (Španija, 8) 6:1, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.