Del Potro bez problema slavio protiv Tomića

Argentinac stigao do 18. titule u karijeri

Del Potro bez problema slavio protiv Tomića

Juan Martin Del Potro sjajnom igrom u finalu ATP turnira u Sidneyu slavio je protiv Bernarda Tomića i stigao do 18. titule u karijeri. 

Branitelj naslova prvaka iz Sidneya prošle godine Bernard Tomić nije imao nikakve šanse protiv 25-godišnjeg Argentinca koji je izgubio samo šest poena na svoj servis. Konačan rezultat 2-0 u setovima (6:3; 6:1) dovoljno govori u kojem smjeru je išlo ovo finale. 

Del Potro je osvojio peti uzastopni turnir na kojem je bio prvi nositelj (Beč 2012., Washington, Tokyo i Basel 2013.), te je postao prvi Argentinac nakon Davida Nalbandiana 2009. koji je slavio u Sidneyu. 

Bernard Tomić je prošle godine u finalu bio bolji od Kevina Andersona, ove godine je igrao dobro sve do finala, ali protiv Del Potra, protiv kojeg ima 0-2 u karijeri, nije mogao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.