Del Potro: Htio sam predati meč

Argentinac priznao

Del Potro: Htio sam predati meč

Argentinski teniser Juan Martin del Potro plasirao se u četvrtfinale US Opena nakon nevjerovatnog preokreta protiv Austrijanca Dominica Thiema. 

Thiem je prva dva seta dobio uz samo tri izgubljena gejma, a Del Potro je izgledao potpuno izmoren i rezultat je bio samo odraz njegove fizičke nemoći.

Ipak, kako smo to i navikli od Delpa, on je uz pomoć publike uspio da prikupi snagu i nije se predavao do samog kraja. To mu se na kraju isplatilo i prošao je dalje. On je nakon meča priznao da je razmišljao o predaji. 

"Mngo toga mi je prolazilo kroz glavu kada se meč završio. Odigrao sam epski meč na US Openu koji je moj omiljeni turnir pred sjajnom publikom. Osjetio sam se potpuno iscrpljeno na kraju. Ali, veoma sam sretan što je gotovo. Mnogo mi znači podrška. Mislio sam da ću morati da predam meč tokom drugog seta. Ali, vidio sam da publika očekuje još tenisa, moje forhende, servise. Prikupio sam svu snagu koja je bila u meni i razmišljao sam smo o nastavku meča, ne o predaji. Uspio sam i počeo sam da se osjećam bolje. Publika je uživala u svakom poenu, atmosfera je bila zaista nevjerovatna", rekao je nakon meča Del Potro.

Podsjetimo, on će u borbi za polufinale igrati protiv Švicarca Rogera Federera. Inače, Del Potro je već osvajao ovaj turnir i to 2009. godine, a u finalu je pobijedio upravo Rogera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi