Del Potro ispustio Federera i polufinale

Federer slavio uz puno muke

Del Potro ispustio Federera i polufinale

Poznati su svi polufinalisti završnog ATP Finalsa. Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću i Stanislasu Wawrinki pridružio se i Roger Federer. I to nakon velike borbe i preokreta. Juan Martin Del Potro je imao veliku prednost u trećem setu, ali nije izdržao, propustio je previše prilika nakon što je dobio prvi set.

Set u kojem je također sebi zakomplikovao život nakon čistih 5-1. Dopustio je Rogeru da se vrati na 5-4, a onda je morao na svom servisu spašavati break lopte. Spasio je dvije zahvaljujući servisu. Federer se vrlo brzo našao u problemima i u drugom setu. Opet Del Potro vodi 3-1, ovaj put ne ide daleko kao u prvom, pa se Federer vraća na 3-3. U nastavku obojica drže svoje servise, moraju igrati tie break. Federer je bolje "povukao", Del POtro je brzo morao potpisati izjednačenje u setovima.

I onda treći set. Argentinac ide na 3-0, Roger se i treći put vraća na 3-3, pa obojica nastavljaju u svom ritmu. Sve do 5-5, kada Federer četvrti put u ovom okršaju uzima servis protivniku. U 12-tom gemu, Del Potro ima break loptu ali je njegov bekhend završio u mreži.

Roger Federer 11. put u svom 12. nastupu na završnom turniru ide u polufinale. Tamo ga čeka Rafael Nadal. Realno, težak zadatak u ovom trenutku...

Grupa B:
Roger Federer (Švi, 6) - Juan Martin Del Potro (Arg, 4) 4-6, 7-6 (2), 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.