Del Potro izbacio Nadala u polufinalu Šanagaja

Argentinac na Đokovića

Del Potro izbacio Nadala u polufinalu Šanagaja

Edmir Škorić

Argentinski teniser Juan Martin Del Potro igrat će finale Mastersa u Šangaju nakon impresivne partije protiv Rafaela Nadala.

Malo ko je očekivao da će Del Potro sa 2:0 u setovima savladati Nadala, a još manje da će Španac u prvom setu uzeti samo dva gema, odnosno da će Delpo povesti s 4:0. Na samom otvaranju Delpo je napravio prvi, a u trećem gemu i drugi break. 

S lakoćom je odrađivao svoje servise i u prvom setu slavio je sa 6:2. Nadal je popravio svoju igru u drugom setu, ali Del Potro je i dalje bio uvjerljiv pri servisu. 

Ključan je bio treći gem kada je Del Potro naprvio break i na kraju ga sačuvao te slavio sa 6:4. Nadal se prekrasno probudio.

Del Potro će u finalu igrati protiv Novaka Đokovića, koji je ranije savladao Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.

ATP Šangaj, polufinale:
Nadal - Del Potro 2:6, 4:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.