Del Potro: Nije bitna pozicija, bitno je da igram

Argentinski teniser

Del Potro: Nije bitna pozicija, bitno je da igram

Argentinski teniser Juan Martin del Potro rekao je da uživa igrajući tenis. 

Del Potro je osvajač US Opena iz 2009. godine, a mnogi smatraju da je mogao mnogo više da napravi u karijeri da ga nisu zadesile brojne povrede.

On je prije samo godinu i pol bio na 1.045. mjestu ATP liste jer je imao dugu pauzu zbog povrede, ali sada se uspio vratiti na 30. mjesto. On kaže da mu je samo bitno da igra.

"Nije mi bitno da li sam na 30. ili 50. mjestu, samo hoću da igram tenis. Želio bih da budem u vrhu naravno, ali znam koliko je to teško. Još uvijek igram tenis i volim to što radim. Sretan sam zbog toga", rekao je Del Potro. 

Podsjetimo, Delpo učestvuje na turniru u Washingtonu, a prvi rival mu je Lucas Lacko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi