Del Potro ostao u igri za polufinale
Del Potro gaji nadu

Verdasco izgubio i drugi meč

Del Potro ostao u igri za polufinale

M. Maksimović

Juan Martin Del Potro je '' uzeo prva dva boda'' na završnom ''Mastersu'' u Londonu. U prvom meču 2.kola grupe A, Del Potro je u tri seta slavio nad Fernandom Verdascom 6-4,3-6,7-6(1) koji tako može zaboraviti polufinale.

Ovo je bio ukupno četvrti meč od pet odigranih koji se igrao u tri seta i koji je otišao preko
dva sata. Del Potro i Verdasco su igrali dva sata i 24 minute i za razliku od predhodnih mečeva, ovdje smo vidjeli po dva breaka na obe strane.

Jedan u prvom je bio dovoljan Del Potru za 6-4, drugi Verdascu za 3-6. U trećem je Del Potro pobjegao na 5-2 i samo je bilo pitanje kako će završiti posao. Ali Verdasco se nije predao, spašavao je meč lopte, prvu kod 5-2, drugi kod 5-4 i na kraju je stigao do tie break.

Kada je bilo najpotrebnije, Verdasco je stao, u tie breaku nije imao šanse. Del Potro je uzeo set i produživši sebi nadu da protiv Federera može i da preko Švicarca može u polufinale. Ovo je bio drugi međusobni dvoboj Del Porta i Verdasca i druga pobjeda Argentinca. Eh, da su lani u finalu
Davis Cupa igrali Del Potro i Verdasco.


ATP World Tour finale:
Drugo kolo grupa B:
Juan Martin Del Potro (Arg,5) - Fernando Verdasco (Špa, 7) 6-4,3-6,7-6(1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije