Del Potro: Ovaj poraz me tjera da radim još jače

Argentinac ispao već u drugom kolu

Del Potro: Ovaj poraz me tjera da radim još jače

Peti nositelj Australian Opena Juan Martin Del Potro nije tražio nikakvo opravdanje za poraz od Roberta Bautiste Aguta i rano ispadanje sa prvog Grand Slama sezone. 

„I prije ovog susreta dobro sam znao kako on igra. Mislim da je odigrao odličan meč tokom četiri sata, a teško je igrati na visokom nivou sve vrijeme. Teško je doći do pobjede, a ja sam bio blizu. Međutim, u svakoj takvoj situaciji, on je odigrao nevjerovatan poen. Odlično je servirao, dolazio je do vinera forhendima, bekhendima, i igrom sa osnovne linije. Kada nemate malo sreće na svojoj strani, igrate i protiv toga, a ja zaista mislim da je on odigrao sjajno“, rekao je Del Potro. 

Iako je u Melbourne stigao kao jedan od galvnih kandidata za naslov prvaka, Argentinac je ponovo razočarao. Pokazalo se da je Australian Open nesretan za najboljeg argentinskog sportistu. 

„Volim ovaj turnir. Mislim da su ove godine tereni brži nego prethodnih godina i to je doprinijelo boljoj igri mog protivnika. Ali, i dalje vjerujem da ovdje jednog dana mogu da ostvarim dobar rezultat", optimističan je Del Potro.

"Mislim da ponekad favoriti gube baš na početku Grand Slama, kao Federer ili Nadal na Wimbledonu, neki drugi na US Openu, sada je red došao na mene. Ali, sezona je tek počela, pokušaću da budem bolji sljedeće godine“, rekao je Del Potro i istakao da vremenske prilike nisu mnogo utjecale na njegov poraz. 

„Izgubio sam meč, on je odigrao veoma dobro i to je to. Moram da nastavim da radim vrijedno. Osvojio sam turnir prošle nedjelje i to mi je dalo samopouzdanje da budem još bolji. Ali, i ovakav meč me tijera da naučim nešto, pokušaću da izvučem šta je bilo pozitivno, a da sve ono negativno iskoristim u svoju korist“, zaključio je Del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti