Del Potro prejak za Troickog

RG: Mečevi drugog kola

Del Potro prejak za Troickog

Srbijanac Viktor Troicki završio je takmičenje na ovogodišnjem Roland Garrosu, nakon što je u meču 2. kola poražen od Juana Martina Del Potroa rezultatom 3:6, 5:7, 0:6.

Mladi Srbijanac nije imao mnogo šansi protiv favorizovanog Argentinca, a u njegovoj igri osjetio se umor od teškog meča iz prvog kola kojeg je dobio u pet setova.

U naredno kolo plasirao se Nikolay Davydenko koji je nadigrao Argentinca Junqueira, te Chardy koji je bio bolji od Bolellija.

Rezultati, 2. kolo
Nikolay Davydenko (Rus, 10) - Diego Junqueira (Arg) 4:6, 6:3, 6:0, 6:2, Tommy Robredo (Špa, 16) - Daniel Gimeno-Traver (Špa) 6:4, 6:4, 6:3, Maximo Gonzalez (Arg) - Andreas Seppi (Ita) 7:6(8), 6:3, 6:3, Jeremy Chardy (Fra) - Simone Bolelli (Ita) 6:2, 6:3, 4:6, 4:6, 6:1, Juan Martin Del Potro (Arg, 6)- Viktor Troicki (Srb) 6:3, 7:5, 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.