Del Potro propušta Masters u Parizu

Nakon povrede u Valenciji

Del Potro propušta Masters u Parizu

Argentinski teniser, Martin Del Potro, propustit će, BNP Paribas Masters u Parizu, zbog povrede ramena, koju je zadobio na turniru u Valenciji.

Del Potro je povredu zadobio tokom polufinalnog meča sa Marcelom Granollersom, na prošlosedmičnom turniru u Španiji, a njegova odluka da otkaže turnir u Parizu, znači da se neće moći kvalifikovati na završni Masters u Londonu.

"Rame me počelo mučiti tokom turnira u Valenciji, a iz meča u meč, bilo je sve teže i pogoršavalo se. Sada se moram odmoriti i oporaviti." rekao je 14. igrač svijeta na svoj Web stranici.

Del Potrov cilj, sada je, da bude spreman za finale Davis kupa, koji se igra početkom decembra i u kojem se sastaju Španija i Argentina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.