Del Potro se vraća u Brisbaneu, dobio pozivnicu i za Sydney

Novi povratak Argentinca

Del Potro se vraća u Brisbaneu, dobio pozivnicu i za Sydney

Juan Martin Del Potro se sprema za još jedan povratak. Teniser koji je osvojio US.Open, koji je igrao polufinala Wimbledona i Roland Garrosa, koji ima medalju iz Londona, vraća se početkom naredne godine u Brisbaneu.

Sredinom 2010. godine, Del Potro ostvario ranking karijere, bio je četvrti na svijetu i pored povreda koje su ga pratile do tada. Nažalost i kasnije je imao velikih problema koje su ga udaljile od vrha. Jer da je Delpo bio zdrav, vjerovatno bi puno više vremena u TOP 5 društvu. Posljednji turnir je igrao prošle godine u Sydneyu, nakon toga je stigla duga pauza zbog povrede ručnog zgloba. Naredne godine Delpo će prvi nastup imati u Brisbaneu, nakon toga i u Sydneyu.

" Prošle godine sam igrao odlično u Sydneyu i mislim da je ovo idealna prilika za savšen početak nove sezone " kaže Del Potro koji je u finalu ovog turnira 2014. godine pobjedio Bernarda Tomica. Organizatori su branitelju naslova odlučili poslati pozivnicu na adresu Argentinca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.