Del Potro servirao za meč, ali Isner je u finalu

ATP Cincinnati

Del Potro servirao za meč, ali Isner je u finalu

E. Škorić

Prvi finalist ATP turnira iz Masters serije 1000 u Cincinnatiju je Amerikanac John Isner. 

Isner je u prvom polufinalu pobijedio Juana Martina Del Potra sa 6:7, 7:6 i 6:3. U okršaju dvojice dobrih servisera moglo se i očekivati veliki broj gemova.

Bila je to repriza finala Wahingtona i osveta Isnera Argentincu. Delpo je imao meč u rukama jer je imao set prednosti i 5:3 vodstvo u drugom setu, ali je napravio duplu pogrešku pri svom serviu za meč. Isner je napravio break i na kraju u tie-breaku iskoristio petu set-loptu.

U trećem setu je Isner puno lakše izašao nak raj sa Del Potrom. Ameriknac je osvojio dva naslova ove sezone, u Atlanti i Houstonu, a  sada se za osmi naslov bori protiv, navjerovatnije, Rafaela Nadala koji je bio bolji u prvom setu od Tomaša Berdycha u drugom polufinalnom paru.

ATP Cincinnati, polufinale:

Isner - Del Potro (7) 6-7(5), 7-6(9), 6-3
Nadal (4) - Berdych (6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.