Del Potro u četvrtfinalu Delray Beacha

ATP Delray Beach

Del Potro u četvrtfinalu Delray Beacha

Argentinski teniser Juan Martin del Potro zabilježio je i drugu pobjedu na turniru u Delray Beachu. Ovaj put bio je bolji od John Patricka Smitha (6:4, 6:4).

U oba seta Del Potro je morao stizati prednost protivnika poslije pretpljenih brejkova, te je preokretom u obje dionice stigao do trijumfa.

Nekada četvrti teniser svijeta, koji je dosta vremena odsustvovao zbog povreda, u četvrtfinalu igraće protiv Francuza Jeremyja Chardyja.

Njih dvojica do sada su se sastajali dva puta, a rezultat u međusobnim duelima je 1-1. Posljednji meč odigrali su 2013. godine na Australian Openu, kada je slavio francuski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi