Del Potro u epskom meču slavio protiv Murrayja

Argentinac slavio u pet setova

Del Potro u epskom meču slavio protiv Murrayja

Argentinski teniser Juan Martin Del Potro slavio je danas u polufinalu Davis Cupa protiv Britanca Andyja Murrayja u jednom od epskih mečeva sa 3:2.

Ovaj meč trajao je čak pet sati i 11 minuta, a prvi je do vodstva došao Del Potro nakon što je prvi set riješio u svoju korist sa 6:4 poslije 58 minuta igre.

Murray vraća Britaniju u meč nakon što je drugi set dobio sa 7:5 jer je napravio brejk u posljednjem trenutku. Del Potro je imao veliku šansu da u trećem setu povede sa 2:1, jer je servirao za set, ali Murray je uspio napraviti brejk i set odvesti u taj brejk. Tamo se Britanac bolje snašao i slavio sa 7:5.

Ipak, Del Potro je smogao snage da u četvrtom setu napravi brejk u četvrtom gemu i slavi sa 6:3 nakon 40 minuta igre. Argentinac je i u petom, odlučujućem setu, bio bolji i to nakon velike borbe. Velika borba vodila se u svakom gemu, a na kraju je presudio samo jedan brejk i to na stranu Argentinca u sedmom gemu. Del Potro je na kraju slavio sa 6:4

Drugi meč između ove dvije reprezentacije trenutno igraju Edbund protiv Pelle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi