Del Potro: Vratiti staru formu i krenuti dalje

Argentinski teniser o povratku na teren

Del Potro: Vratiti staru formu i krenuti dalje

Juan Martin del Potro raduje se činjenici da je konačno prevazišao mnogobrojne povrede koje su ga posljednjih godina udaljavale od teniskog terena. 

Nekadašnji broj četiri najprije je muku mučio sa koljenima, da bi nakon toka imao nekoliko operacija ručnog zgloba.

Ove sezone konačno se vratio bijelom sportu, ali i dalje ne bilježi očekivane rezultate. Ipak, Argentinac se nada da će u skorije vrijeme pronaći, tj. vratiti staru formu.

"Bio sam blizu odluke da ostavim tenis. U kući sam bio frustriran i jednostavno nisam mogao na televiziji da pratim mečeve. Poslije treće operacije problem je skoro riješen i ponovo sam tu. Vjerujem u svoju igru i radujem se mečevima protiv tenisera iz samog vrha, pošto ćemo imati iste uslove za igru, a ne kao u Indian Wellsu gdje nisam mogao maksimalno da udaram iz bekhenda", izjavio je Del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi