Delić bez problema u drugo kolo

Kvalifikacije Indian Wellsa

Delić bez problema u drugo kolo

M. Maksimović

Amer Delić je uspješno startao u kvalifikacijama velikog ATP turnira u Indian Wellsu. Naš najbolje rangirani teniser je sa 2-0 prošao Brazilca Julia Silvu.

Meč je trajao sat i 33 minute, a nešto više posla Amer je imao u drugom setu. U prvom je dva puta uzep servis svom protivniku, dok je Silva propustio dvije break lopte.

U drugom setu su obojica čvrsto držala svoje servise. Amer je izvukao dvije break lopte, ali je uspio ispustiti 0:30 na servis Brazilca u dvanaestom gemu drugog. U tie breaku je sve bilo izjednačeno do 2-2, a onda je kod 3-2 vodstva Delića, Silva napravio dvostruku.

Naš teniser je iskoristio svoju priliku, sa četiri vezana poena je potvrdio pobjedu 6-2,7-6(2) nad 151. igračem svijeta. Naredni protivnik našeg tenisera bit će bolji iz meča Tobias Kamke - Greg Jones.

Kvalifikacije, 1.kolo:
Amer Delić (BiH) - Julio Silva (Bra,19) 6-2,7-6(2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije