Delić i Brkić za vodstvo od 2:1
Blizu smo još jedne vrijedne gostujuće pobjede

Parovi osvojili važan drugi bod

Delić i Brkić za vodstvo od 2:1

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH se nalazi na korak do plasmana u četvrtfinale. Važan bod za ukupno vodstvo 2:1, osvojili su Amer Delić i Tomislav Brkić koji su u četiri seta savladali Erguna Zorlua i Marsela Ilhana u četiri seta 6-4, 4-6,3-6,6-7(2)

Iako su Brkić i Delić zaigrali po prvi put, nisu dozvolili iznenađenje.Zorlu i Ilhan su prvi set odigrali na visokom nivou, naši teniseri nisu uspjeli doći do break lopte. Presudni break se dogodio u sedmom gemu, Brkić je izgubio svoj servis, Turci su uzeli set 4-6.

U drugom smo dobro krenuli, poveli smo ranim breakom 3-0, ali su se Turci vratili. Na kraju Marsel Ilhan gubi svoj servis i naša selekcija se sa 6-4 vraća u igru. Osmi gem trećeg seta je možda bio i najvažniji u cijelom meču. Zorlu je spasio dvije break lopte, treću nije uspio. Poveli smo 5-3, Amer je na svoj servis zaključio set.

Na kraju je četvrti odlučen u tie breaku. Ilhan se spašavao u trećem i petom gemu, a kazna za propuštene prilike je došla na Amer servis u šestom gemu. Srećom, pravimo odmah brzi ri-break i set odlazi do tie breaka.

U 13.gemu smo uzeli jedan poen na servis Zorlua, kod 3-2 smo nanizali četiri poena za redom za konačnih 4-6,6-4,6-3,7-6(2) i ukupno vodstvo 2:1. Prvi meč sutra igraju dva najbolje rangirana tenisera, a Delić ima priliku osigurati ukupnu pobjedu naše selekcije.

Turska - BiH 1:2
Ilhan/Zorlu - Delić/Brkić 6-4, 4-6,3-6,6-7(2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.