Delić i Gorčić bolji od Estonaca

Davis Cup

Delić i Gorčić bolji od Estonaca

M. Skaka

Nakon pet odigranih setova (6:4, 6:1, 6:7 (1), 2:6) bosanskohercegovački dubl Gorčić-Delić savladao je protivnike iz Estonije u sastavu Jurgen Zopp - Mait Kunnap.

Iz velikog slavlja nakon pobjede, Amer Delić je na press konferenciju stigao i sa manjom povredom - malom posjekotinom na licu, ali to nije narušilo dobru atmosferu u bh. taboru.

"Da bi se došlo do pojede u jednom ovakvom meču, oba igrača moraju da igraju dobro, da budu sinhronizovani. U protivnom, ako jedan ispadne dešava se ono što se nama danas desilo u 3. i 4. setu." rekao je Delić i dodao. "Veliku zahvalnost za današnju pobjedu dugujemo publici koja nam je pomogla da se vratimo u igru."



Zadovoljstvo zbog postignutog rezultata nije krio ni Delićev saigrač, Ismar Gorčić.

"Igrali smo dosta dobro u 1. i 2. setu. U nastavku sam imao dosta problema sa returnom na servis Estonaca i omogučio im da dođu do nekoliko lakih poena zbog čega smo i psihički pali. Ipak, imali smo dovoljno snage i koncentracije da se vratimo u igru i slavimo u petom setu.", rekao je Gorčić. "Publika je bila sjajna i nadam se da će ista atmosfera pratiti našu reprezentaciju i u ostalim mečevima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.