Delić ima meč loptu
Amer ima veliku priliku

BiH vodi 2:1, tražimo još samo jedan bod

Delić ima meč loptu

M. Maksimović

Stigao je dan odluke.Amer Delić u prvom meču danas igra protiv Jurgena Zoppa.Ukoliko Amer pobjedi, pobjedila je i reprezentacija BiH koja bi tako drugu godinu zaredom mogla doći i situaciju da se bori za ulazak u I grupu.

Amer je protiv Jaaka Podlme pokazao da je dobroj formi, to je ponovio i dan kasnije u paru, Zoppa poznaje, pobjedio ga je u Sarajevu na challengeru, danas priželjkujemo reprizu.U petak je sve teklo prema očekivanju, u subotu je Amer morao igrati pet setova, Zopp je do nedelje odigrao ukupno deset. Jesmo li u prednosti

''Dobro, u subotu smo igrali pet setova, ali to su parovi.Više sam se psihički potrošio, nego fizički, međutim nakon onakve pobjede se morate podići.Poznajemo se dobro, nekih tajni nema, Zopp je dobat igrač i moram se maksimalno skoncetrisati, poen po poen kako to ja obično volim reći''

Amer po prvi put igra u Tuzli pred svojim navijačima, rodbinom, prijateljima ?

''Tu su moji roditelji koji su stigli iz Amerike, dio familije je stigao iz Zagreba, tu su nena, dedo koji su me u petak prvi put gledali uživo u životu i kad igrate pred rodbinom, publikom, onda postoji pritisak, ali ja mislim da ovaj meč ide onako kako smo planirali i da ćemo se danas svi zajedno radovati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.