Delić izborio četvrtfinale u Savannahu

Delić izborio četvrtfinale u Savannahu

Bosanskohercegovački teniser Amer Delić plasirao se u četvrtfinale  ATP Challenger turnira u Savannahu (SAD).

Delić je u 2. kolu, 50.000 dolara vrijednog turnira, savladao prvog nosioca Amerikanca Roberta Kendricka (84. igrača na ATP listi) sa  6:3, 7:5.

Novim uspjehom Delić je već sada osigurao skok od 20-tak mjesta na narednoj ATP rang-listi (trenutno je rangiran 282. poziciji).

U meču za nastup u polufinalu Delić će  igrati protiv još jednog domaćeg predstavnika - Waynea Odesnika, 25-godišnjaka koji je u turnir ušao kao kvalifikant.

Odesnik je trenutno 377. na ATP ljestvici, a najbolji je bio prije dvije godine, kada je zauzimao 77. mjesto. Delić i Odesnik su se susretali tri puta, a naš teniser ima pobjedu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti