Delić napredovao za čak 233 mjesta

ATP lista

Delić napredovao za čak 233 mjesta

A. Beganović

Na samom vrhu najnovije ATP liste nije bilo promjena, odnosno Rafael Nadal još uvijek je najbolji svjetski teniser, a iza njega su Roger Federer i Novak Đoković.

Međutim, na pozicijama koje su nama u ovom trenutku najbitnije došlo je do nekoliko velikih promjena. Naime, najbolje rangirani bh. teniser Aldin Šetkić slabiji za 12 mjesta u odnosu na prošlosedmičnu listu i trenutno se nalazi na 364. mjestu, a veliki napredak zabilježio je Amer Delić.

Sjajan nastup na turniru u Campaignu gdje je poražen u finalu, Deliću je donio skok od čak 233 mjesta i sada se nalazi na 463. mjestu liste najboljih svjetskih tenisera.

Mirza Bašić nalazi se na 520. mjestu, Ismar Gorčić je 604., dok je Tomislav Brkić 772.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.