Delić odlično startovao u Wolfsburgu

U prvom kolu savladan domaći predstavnik Langer

Delić odlično startovao u Wolfsburgu

Nakon što se nije uspio plasirati u četvrtinu finala ATP Challengera u Bergamu, Amer Delić odlično je startovao u prvom kolu Challengera u Wolfsburgu savladavši domaćeg predstavnika Nilsa Langera.

Delić je u prvom setu poveo sa 3:0 u gemovima i bez problema na kraju prvi set osvojio je sa 6:3. Bosanskohercegovački teniser napravio je break na početku drugog seta, koji je završen u njegovu korist sa 6:2.

Protivnik Deliću u drugom kolu bit će bolji iz meča jednog od kvalifikanata i srbijanskog tenisera Dušana Lajovića. Delić u Wolfsburgu igra i doubl, a protivnici njemu i Franku Dančeviću bit će Kerr i Parrot, koji su drugi nositelji turnira.a

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti