Delić: Ostavite politiku po strani
Amer Delić

Gužva u Melbournu

Delić: Ostavite politiku po strani

M. Maksimović

Potpuno neočekivano podršku sa tribina na ovogodišnjem Australian Openu ima i Amer Delić, Tuzlak koji igra pod zastavom SAD.  Šalovi, zastave, dresovi reprezentacije BiH, na terenu broj 10. prvog dana moglo se jasno i glasno čulo Bosna, Bosna....

Radi se naravno ljudima koji BiH smatraju svojom zemljom, a koji žive i rade u Australiji. Amerov protivnik u prvom kolu, prijatelj, Taylor Dent se pet puta žalio sudiji u stolici zbog buke. Nije pomoglo Amer je slavio u pet setova.

Ista slika na terenu broj 13, Delić je igrao protiv Paul-Henri Mathieua. Za razliku od prvog meča, ovaj put se na tribinama pojavili srpski navijači. Kvalitetan verbalni duel, ali je Amer opet prošao i nakon dugo vremena uvezao dva dobra meča. Slijedi Novak Đoković, organizatori nisu presretni, pojačat će osiguranje.

 - Pokušat ću poručiti navijačima da se ne moramo uvijek brukati pred cijelim svijetom i nadam se da će i Novak svojim navijačima poručiti nešto slično. Ostavite politiku po strani. Sve što se u prošlosti desilo nije moja krivica i svakako nije ni Novakova, poručuje Delić.

Mi se također nadamo da će naši navijači ostati pravi teniski i u nastavku turnira te da će pomoći Deliću, ali i Mervani Jugić Salkić koja nastupa u konkurenciji parova, odnosno svim našim mladim igračima koji se pojave u juniorskom dijelu turnira. Neka budu kao što su na ovom snimku.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.