Delić otvara Zhyrmont, Džumhur igra drugi singl

Obavljen žrijeb za meč Bjelorusija - BiH

Delić otvara Zhyrmont, Džumhur igra drugi singl

M. Maksimović

U Minsku je danas obavljen žrijeb mečeva Davis Cup duela Bjelorusija - BiH. Prvi će na teren izaći Amer Delić i Dzimtry Zhyrmont, dok će drugi singl igrati Uladzimir Ignatik i Damir Džumhur.

Selektor Daver Vranić je tako u odnosu na meč u Ankari odlučio napraviti izmjenu koja je i logična s obzirom na trenutačnu formu Džumhura.Za razliku od naše reprezentacije, Bjelorusi će odmoriti u subotu Ignatika i Zhyrmont, pa će Deliću i Brkiću suprostaviti kombinacija Max Mirny - Alexander Bury. Trećeg dana u nedelju, prvo se sastaju Amer Delić i Uladzimir Ignatik, a onda bi trebali igrati Džumhur i Zhyrmont.


Petak, 06.04.2012. od 12,00 sati
Dzimtry Zhyrmont - Amer Delić
Uladzimir Ignatik - Damir Džumhur

Subota, 07.04.2012. od 14,00 sati
Max Mirny /Alexander Bury - Amer Delić/Tomislav Brkić

Nedjelja, 08.04.2012. od 12,00 sati
Uladzimir Ignatik - Amer Delić
Dzimtry Zhyrmont - Damir Džumhur

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.