Delić prošao Hrbatyja
Delić ove godine bez pravog rezultata

Na challengeru u Zagrebu

Delić prošao Hrbatyja

M. Maksimović

Amer Delić je izborio plasman u drugo kolo 50.000 dolara vrijednog challengera u Zagrebu. U prvom kolu je Amer u dva seta pobjedio Slovaka Dominika Hrbatyja u dva seta 6-4,7-5.

Meč je trajao 80 minuta, a za to vrijeme je Delic dva puta uzeo servis svom protivniku, zabio je
osam aseva, te je nakon prvog servisa osvojio 75% poena.  Ova pobjeda će Tuzlaku sa mjestom prebivališta u Jacksonvilleu itekako dobro doći jer je pobjedio nekada 12. igrača svijeta, popravivši koliko toliko svoje samopouzdanje prije nastupa u kvalifikacijama Roland Garrosa.

Ove godine je Delić od važnijih turnira igrao treće kolo Australian Opena, drugo kolo Miamija i trenutačno je 161. igrač svijeta. U drugom kolu turnira u Zagrebu Delić će igrati protiv petog nositelja, domaćeg igrača Roka Karanušića. U konkurenciji parova brazilci Alves i Mello su eliminisali Delića i Roberta Kendricka 6-2, 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.