Delić prošao kvalifikacije

Naš teniser izborio prvo kolo Indian Wellsa

Delić prošao kvalifikacije

M. Maksimović

Amer Delić je uspio. Naš najbolje rangirani teniser je uspješno odradio kvalifikacije za veliki ATP turnir u Indian Wellsu. U meču drugog kola Amer je savladao Nijemca Tobiasa Kamkea,  trenutačno 88.igrača svijeta u tri seta 6-3,2-6,6-4.

Meč je trajao dvije minute manje od dva sata, a posebno uzbudljiv je bio treći set. Na početku prvog, Amer se mučio, u ranoj fazi je spasio četiri break lopte. Kamke je kažnjen u sljedećem gemu, Delić je poveo 3-1. Taj jedan break je Ameru bio dovoljan za prvi set. Nijemac je imao za čime da žali, jer je propustio pet break lopti. Nažalost, ono što je Kamke propustio u prvom, naplatio je u drugom setu. Sa duplim breakom se vratio u meč.

Do petog gema trećeg seta, obojica tenisera su držala svoj servis, a onda je prvi zaprijetio Delić. Imao je tri break lopte, sve tri su otišle u nepovrat. Uloge su se vrlo brzo zamijenile, već u sljedećem gemu.Kamke je došao na 15:40, kasnije je imao  i jednu prednost, ali se Amer izvukao. Osmi gem je Delić osvojio bez izgubljenog poena, što je bilo vrlo važno. Kamke je prvi posrnuo, krenuo je spašavati 15:40 na svoj servis. Jednu break loptu je spasio, drugu ne. Gem kasnije, sve je bilo gotovo, Amer je ostvario vrlo vrijednu pobjedu.


Kvalifikacije 2.kolo:
Amer Delić (BiH) - Tobias Kamke (Nje,2) 6-3,2-6,6-4

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije