Delić se nada pobjedi

Uoči meča Davis kup reprezentacija

Delić se nada pobjedi

Bh. teniski reprezentativac Amer Delić dobro je raspoložen i očekuje pobjedu pred meč između Davis cup reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Estonije u 2.kolu II Evroafričke zone protiv Estonije od 8. do 10. jula u Tuzli.

- Spremno dočekujem meč, u dobrom raspoloženju i očekujem da ću pobijediti, kazao je Delić danas na pres-konferenciji u Tuzli.

U bh. reprezentaciji vlada više nego dobro raspoloženje, a posebnu zahvalnost izražavaju domaćinima u Tuzli gdje, kako kažu, imaju gostoprimstvo na svakom koraku.

Navode kako je podloga u dvorani Mejdan malo sporija od one koju su očekivali, ali i da to ne bi trebao biti problem.

Svi vjeruju da će i Sportski centar Mejdan biti pun i da će bh. reprezentacija imati pravu podršku s tribina jer je ovo rijetka prilika za prisustvo mečevima Davis kupa.

Na drugoj stranci i Estonci očekuju zanimljiv meč ovog vikenda i vjeruju da mogu iznenaditi bh. tenisere o kojima su govorili s dosta respekta.

Zadovoljni su uvjetima u kojima borave i treniraju i imaju samo riječi hvale za domaćina.

Njihov najbolji igrač Jurgen Zopp će vjerovatno u prvom meču igrati protiv Amera Delića. Delić ga je posljednji put savladao u Sarajevu, ali je Zopp u odnosu na taj meč znatno popravio formu.

Estonci su jednoglasni da su u Tuzli došli da pobijede.

Dekor je sjajan i ništa se ne prepušta slučaju, kada je organizacija u pitanju.

Prvi meč se igra u petak od 14 sati nakon svečanog otvaranja, u subotu je dubl meč, dok je u nedjelju završni dan s nova dva singl meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.