Delić se sjajno vraćao i savladao Ergudena
Amer Delić i Baris Erguden

Odlično otvaranje meča sa Turskom

Delić se sjajno vraćao i savladao Ergudena

Teniska Davis Cup raprezentacija Bosne i Hercegovine povela je protiv Turske u 1. kolu  grupe II Evroafričke zone. Amer Delić savladao je Barisa Ergudena sa 3:0, iako je otvorio loše prva dva seta.

Erguden je odmah napravio break, a zatim dobio gem i na svoj servis, te tako poveo sa 2:0. Delić je smanjio na 2:1, ali tuski teniser poveo je sa 3:1, zatim uslijedio je povratak našeg tenisera koji je poveo sa 4:3. Delić je prvi set, koji je trajao 50. minuta, dobio nakon tie breaka.

Turski teniser je drugi set otvorio još bolje, poveo je sa 3:0. Delić je uspio smanjiti na 3:1, nakon čega je Erguden uzvratio sa 4:1, ali to je bio i posljednji gem turskog tenisera u drugom setu. Delić je na kraju dobio set sa 6:4.

Na samom otvaranju trećeg seta naš teniser je uzeo break i do kraja nije imao većih problema.

Davis Cup: Turska - BiH 0:1 (Erguden - Delić 6:7, 4:6, 3:6)

Drugi susret danas igraju Tomislav Brkić i Marcel Ilhan, najbolji turski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti