)
Delić u pet setova bolji od Pedersena

Nakon prvog dana izjednačeno

Delić u pet setova bolji od Pedersena

M. Maksimović

U drugom meču prvog dana odlučujućeg dvoboja za plasman u I Grupu Evroafričke zone Amer Delić je sa 3:2 po setovima savladao Martina Pedersona, te je tako poravnao rezultat na 1:1.

Amer je u visokom ritmu odigrao prvi set, Martin Pedersen nije imao šanse. Danac je izjednačio na 1:1, nakon čega je naš najbolje rangirani teniser uzeo pet gemova u nizu. Kada je Amer poveo 3-1 u drugom setu izgledalo je da će i drugi set otići u za nas željenom pravcu, međutim Pedersen se nije predavao. Čekao je svoju priliku i ona je došla u završnici seta.

Amer je držao break prednosti, vodio je 4-2,5-3, a onda je kod 5-4 na prvu break loptu Danca u ovom meču odigrao loše na mreži. Pedersen je vratio izgubljeni servis, set je otišao u tie break. U 13. gemu se igra break na break, kod 5-5 Pedersen je potegao retern vrijedan set lopte. Poen kasnije bilo smo na početku.

Amer dobro ulazi u treći set, rani break za 2-0, Pedersen ne odustaje, vraća se na 2-2. U osmom gemu Amer prijeti, ima 0:30, Pedersen se izvlači. Dva gema kasnije slična situacija, Pedersen mora izvući 0:30, provlači se još jednom. Treću priliku da nešto napravi Amer je imao u 12 gemu kod 6-5.

Opet 0:30, ali mora se igrati tie break. U tie breaku je Amer napokon pravi, 1-0, 2-0, 6-0, sa drugom set loptom Amer dolazi do seta i vodstva 2-1.

U četvrtom setu teniseri su čuvali svoj servis do desetog gema, kada uz nekoliko diskutabilnih odluka sudija Danac pravi break, te tako dolazi do 2-2.

U posljednjem petom setu našem najboljem teniseru dovoljan je bio jedan break, pa da dođe do pobjede. Isti se desio u sedmom gemu, nakon kojeg Delić ekspresno dobija igru na svoj servis i vodi sa 5-3. Danac je na svoj servis uspio ostati u igri, no Delić servira za meč i donosi našem nacionalnom timu izjednačenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.