Delić u polufinalu ATP Challengera u Wolfsburgu

Bolji od Gojowczykog

Delić u polufinalu ATP Challengera u Wolfsburgu

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Amer Delić izborio je polufinale ATP Challenger turnira u Wolfsburgu, vrijednog 30.000 eura.

Nakon što je bez ikakvih problema u 2. kolu savladao srbijanskog tenisera Dušana Lajovića, Delić je danas savladao Nijemca Petera Gojowczykog.

Delić je prvi set izgubio sa 6:4. Niti jedan igrač nije uspio doći do brejka, Nijemac je poveo 5:4, a Delić i pored 40:0 vodstva izgubio servis i prepustio prvi set domaćem teniseru.

Drugi set završen je sa 12 gemova (6:6), a u tie-breaku je Delić imao 5:2 vodstvo, ali je ponovo pao na psihološkom planu, Gojowczyk je nanizao pet poena i zakomplicirao situaciju, no Delić uspijeva na kraju osvojiti set.

Imao je naš teniser prvi servis u posljednjem setu, a u četvrtom gemu je napravio brejk i otišao na 4:1. Do kraja je zadržao svoj servis i plasirao se u polufinale.

Za finale Challengera u Wolfsburgu Delić će se boriti sa 24-godišnjim Holanđaninom Igorom Sjislingom (147. na ATP listi).


ATP Challenger Wolfsburg, četvrtfinale:

Delić - Gojowczyk 4:6, 7:6 (8:6), 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.